Vilka kläder behöver du för ridning

ryttare

När du rider är det viktigt att du har valt rätt sorts kläder. Kläderna ska vara bekväma men de måste också vara praktiska och säkra. Kläderna ska sitta tajt på kroppen, dels för att ridläraren ska kunna se hur du sitter men också så att ingenting fladdrar och stör hästen under tiden du rider. Använd dig gärna av lager på lager för att undvika att svettas eller frysa.

Säkerheten

Säkerheten är otroligt viktig vid ridning. Hjälm är ett måste och många ridskolor kräver även att du har på dig säkerhetsväst. Ofta kan du låna dessa av ridskolan men det är mycket bättre att du köper dina egna. Då vet du att hjälmen passar ditt huvud perfekt samt att den inte blivit defekt när någon annan har trillat i den. Säkerhetsvästen skyddar och det är viktigt att den har rätt passform.

Ridbyxor

Du kan använda dig av vanliga byxor vid ridning men det är inte att rekommendera. Ridbyxor är sydda med olika skoningar. Skoning är ett förstärkt område som ger dig bättre grepp när du rider. En del ridbyxor kan ha skoning på insidan av benen, andra på insidan av knäna. Vilken skoning du väljer handlar om vad som passar dig bäst. På vbridsport kan du välja mellan många olika ridbyxor.