Börja rida

Hästar och ridsport är något som är väldigt roligt att ägna sig åt. Det spelar ingen roll hur gammal man är, det aldrig för sent att börja med ridning. Av den anledningen kommer här några tips för alla er som kanske funderar på att börja rida.

Börja på ridskola

Det allra enklaste sättet om man vill börja rida är att göra detta på en ridskola. Över hela landet finns runt 500 olika ridklubbar som bedriver någon form av ridskoleverksamhet så man kan lugnt säga att det går att hitta en ridskola nästan oavsett var man bor. För att kunna börja rida med lärare krävs att man fyllt sju år.

Utrustning

När man rider behöver man så klart också en del utrustning. I början är det allra viktigaste att man har ridstövlar, handskar, säkerhetsväst och så givetvis en hjälm på huvudet. När man sedan ridit ett tag kan det även vara bra att ha speciella ridbyxor, ridjacka samt spö.

Egen häst

Vill man verkligen satsa på ridningen kan man givetvis också skaffa sig en egen häst, dock skall man vara medveten att det krävs en hel del att ha egen häst i form av både tid och engagemang, men också pengar.