Att tänka på när du rider

Det är viktigt att vara noga när du rider. En häst är ett stort djur som kan göra stor skada även fast det inte är dess egentliga syfte om den till exempel blir skrämd. Det är därför bra att vara förutseende och redan i förväg fundera över eventuella risker när du är ute och rider.

En häst kan nästan störas och skrämmas av vad som helst när du är ute och rider. Det är i princip omöjligt att i förväg lista ut vad som kan trigga en häst på detta sätt, vilket gör att du ständigt måste vara på din vakt, redo att reagera om din häst till exempel skulle skena. För att ta upp några exempel så kan det röra sig om ett flygplan som flyger extra lågt och som därför ger ifrån sig ett högre ljud än vanligt, skällande hundar, bilar om du rider nära en väg, fulla människor, eller ett vilt rovdjur.

Det är viktigt att ha med sig någon som gör att du kan kontakta omvärlden när du är ute och rider ifall en olycka skulle inträffa. Det mest logiska i dagens tekniksamhälle är självfallet mobiltelefonen. Det är även bra att åtminstone någon av dina nära känner till att du ska ut och rida och vart du tänkt rida, om du skulle bli kastad av hästen på ett så pass olyckligt vis att du gör dig ordentligt illa och kanske då till och med svimmar.

Något som även kan vara bra är att se till så din telefon är skyddad med ett extra skal. Du kommer högt upp ifrån marken när du väl satt dig tillrätta på hästsadeln och skulle telefonen dimpa ut från en ficka eller att du råkar tappa den ur händerna, är risken stor att den skadas, en risk som alltså kan minimeras med hjälp av ett skyddande skal.